Fizi Bizi FEST 6


Centar za razvoj obrazovanja “Planeta“ ovim putem vas poziva da posetite

Festival nauke “Fizi Bizi Fest 6“

738x90-2016

Cilj Festivala jeste popularizacija nauke i naučnog poziva među decom i mladima.

Treći vikend novembra posvećen je nauci i svima onima koji vole da istražuju i otkrivaju svet oko sebe, kada sve Somborce očekuje šesti festival nauke “Fizi bizi fest 6“.

Subota 19. novembar od 9-17 časova!

Program festivala ove godine obuhvata sledeće aktivnosti:
– postavke naučno-eksperimentalnih radionica u kojima učestvuju somborski osnovci, srednjoškolci i studenti, zajedno sa nastavnicima mentorima
-naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima sa sjajnim predavačima – istraživačima i naučnicima (satnicu ćemo pravovremeno objaviti)

flajer-prednja

Festival je nagradnog karaktera, a nagradni fond iznosi 40.000 dinara, a odluku o dobitnicima nagrada donosi kako stručni žiri, tako i publika putem glasanja.

Festivalu će prethoditi obeležavanje 10. novembra, Svetskog dana nauke, na glavnoj ulici u Somboru “Nauka na ulici“ pri čemu će se direktno na ulici prolaznicima prikazivati zanimljive naučne eksperimente, zagonetke i sl. i informisati građane o predstojećem festivalu.

4

Celodnevni program Festivala nauke besplatno će moći da posete svi zainteresovani mladi, deca, roditelji, ali i ostali građani, koji će imati priliku da na najbolji način dožive nauku, uče i druže se uz naučno-popularna predavanja, eksperimente, radionice.

4

Festival je odlična prilika da podržimo i nagradimo nadarene i talentovane mlade, povežemo vršnjake sličnih interesovanja, omogućimo im kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i usavršavanje na polju nauke, razvojamo kod njih ljubav prema istraživanju i nauci, koja će na ovaj način možda postati njihov budući životni poziv.

5

 

Organizator festivala je Centar za razvoj 300x250-2016obrazovanja “Planeta“, uz podršku Centra za promociju nauke i grada Sombora
Prošle godine poseta festivalu bila je iznad naših očekivanja!
Festival je obuhvatio preko 200 učesnika (nastavnika, učenika, studenata, predavača i dr.) i preko 1000 postilaca!
Nadamo se da ćete prepoznati značaj manifestacije i posetiti istu i ove godine!

 

Festival podržavaju Grad Sombor i Centar za promociju nauke

 

                                                                                                                                                                                
ena-horvat_fotografija-2-5x3-5Više informacija pratite na:

Fizi Bizi Fest

Centar za razvoj obrazovanja “Planeta“

Dečji naučni klub (DNK)

@centar_planeta

YouTube kanal Planeta

Kontakt: centar.planeta@gmail.com

 

 

2 mišljenja na „Fizi Bizi FEST 6

  1. Puno pozdrava i hvala na svim informacijama.Vidimo se nekom drugom prilikom kada nesto organizujete u Beogradu. Pozdrav Sandra Jevremovic-Krstic

    04.10.2016. 19.51, „WordPress.com“ је написао/ла:

    > Ane Mone posted: “ Centar za razvoj obrazovanja “Planeta“ ovim putem da > vas poziva da posetite Festival nauke “Fizi Bizi Fest 6“ Cilj Festivala > jeste popularizacija nauke i naučnog poziva među decom i mladima. Treći > vikend novembra posvećen je nauci i svima onima ko“ >

    • Мали Сомборци ће ове године учествовати на Фестивалу науке у Београду, тако да се видимо у Београду у децембру 🙂

Postavi komentar