Pokrećemo kamp Zelena priča!

Pet žena pokreće Kamp Zelena Priča! Imamo sastanke svaki dan, ideje stižu sa svih strana, program je spreman, edukatori potvrdili učestvovanje, počelo je planiranje budžeta, pripreme za prijavu na fondove. Imamo fantastičnu podršku WWF Srbija, Kancelarija za mlade Sombor, Fabrika i Centar Self. Spisak raste svakog dana! Sve zarad toga da u julu 2016. održimo besplatan kamp za decu od 11 i 12 godina iz Zapadnobačkog okruga sa ciljem razvijanja kreativne, kritičke i ekološke svesti!
Budite uz nas, podržite dobru Priču!

11391721_394946044035697_4536365257882262943_n

Kamp „Zelena Priča“ je aktivan raspust koji ima za cilj učenje i druženje u prirodnom okruženju, razvoj kreativnog, kritičkog i ekološki osvešćenog pogleda na svet i ljubavi prema prirodi kod dece osnovnoškolskog uzrasta, iz prvenstveno urbanih sredina. Kamp predstavlja idealne uslove za boravak dece u zdravom prirodnom okruženju, daleko od gradske sredine.

11898922_428418697355098_853114670706221527_n

Kamp „Zelena Priča“ je koncipiran kao celodnevni program psiholoških, jezičkih, kreativnih, sportskih i ekoloških radionica koje su prilagođene uzrastu dece polaznika, a smišljene su i vođene od strane stručnih lica sa iskustvom u radu sa ovom ciljnom grupom i okolnosima u kojima se aktivnosti sprovode. Boravkom u prirodi polaznici bi, uz jezičke radionice prolazili edukativne programe u prirodi kao što su osnove zaštite životne sredine, mala škola sportskog ribolova, škola veslanja, sportsko-rekreativne i umetničko-scenske radionice itd.

nature-kids

Program Kampa „Zelena Priča“ za decu napravljen je sa ciljem da deca poboljšaju kako komunikativne veštine na engleskom jeziku, tako i se od najranijeg uzrasta upoznaju sa konceptom neformalnog učenja. Aktivnosti su prilagođene starosnoj dobi polaznika i pospešuju samopouzdanje pri korišćenju stranog jezika, kreativnost, motivaciju, asocijativni i kritički način razmišljanja, improvizaciju i aktivno učestvovanje u timskom radu.

boy_woods1

Tim Kampa „Zelena Priča“ kampa čini stručan tim okupljen oko ideje da radom u malim grupama, na izuzetno kreativan i spontan način, a kroz osmišljene aktivnosti života u zajednici, kod polaznika kampa razvijaju kreativno, kritičko i ekološko razmišljanje, negovanjem tradicije i kulturne vrednosti.

 -Važnost projekta za zajednicu-

Formiranje Kampa „Zelena Priča“ u sklopu Ekološke učionice imalo bi multinacionalni, multikulturalni i multietnički značaj s obzirom na lokalitet. Značaj Kampa „Zelena Priča“ za lokalnu zajednicu se ogleda u više aspekata. Ideja kampa je nastala kao reakcija na potrebe dece i njihovih roditelja za vannastavnim aktivnostima, posebno kao odgovor na sve veću otuđenost dece iz gradskih sredina od prirode. Vođeni tom idejom, sastavili smo program koji obuhvata sportske i rekreativne aktivnosti, male škole koje oslikavaju pretežne delatnosti lokalnog stanovništva sa geografskog područja na kome se kamp sprovodi, kreativne radionice koje pospešuju razvoj ideja i drugačijeg pogleda na svet kod pojedinca i radionice engleskog jezika, namenjene širenju kulture engleskog govornog područja i još važnije – građenju samopouzdanja, timskog duha i kritičkog načina razmišljanja. S obzirom na to da će učesnici kampa dolaziti iz različitih sredina, neosporivi značaj se ogleda i u činjenici da će deca biti izložena drugačijoj kulturi i različitim pogledima na svet. Uz timske aktivnosti, deca će učiti o važnosti zaštite životne sredine i odgovornosti čoveka za svoju lokalnu zajednicu, o toleranciji i poštovanju različitosti, o pretakanju svojih kreativnih ideja na papir ili u nekoj drugoj formi. Poslednji aspekt, ali ne i manje važan, se ogleda u jačanju sportskog duha, usvajanju veština koje su neophodne za snalaženje u prirodi i naglašavanju važnosti fizičke aktivnosti.

kids_nature

Ukoliko želite da nam pružite podršku obratiti nam se možete putem telefona 063556055 i na e-mail kampzelenaprica@gmail.com

Pratite našu stranicu: Kamp Zelena priča, a uskoro pokrećemo i web sajt.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s