FiZi BiZi zahuktavanje

Polako, ali sigurno bliži se prvi gradski festival nauke u Somboru pod nazivom “Fizi Bizi-biram znanje, biram zanimanje“.

738x90

Grad Sombor, poznat kao grad zelenila i kulture, u novembru ove godine postaće i grad nauke. Drugi vikend novembra posvećen je upravo nauci i svima onima koji vole da istražuju i otkrivaju svet oko sebe. Sve Somborce tada, 14. i 15. novembra, očekuje prvi gradski festival nauke “Fizi bizi-biram znanje, biram zanimanje“!

300x250
Festival nauke “Fizi bizi-biram znanje biram zanimanje’ podrazumeva promociju i popularizaciju nauke i naučnog poziva među decom i mladima. Pored toga cilj Festivala je i informisanje mladih o zapošljavanju u oblasti prirodnih nauka tj. predstavljanje obrazovnih profila iz oblasti prirodnih nauka na naučno-zasnovan, kreativan i interaktivan način kroz istraživačko-eksperimentalni pristup i profesionalnu orijentaciju.

Program festivala vrlo je raznovrstan i obuhvataće nekoliko aktivnosti:
-dvodnevne postavke naučno-eksperimentalnih radionica i prikaze naučnih zanimanja u kojima učestvuju somborski osnovci, srednjoškolci i studenti, zajedno sa nastavnicima mentorima
-realne susrete sa stručnjacima i naučnicima “U susret nauci“ na kojima će svi posetioci imati priliku da pitaju sve šta ih zanima i vezi neke nauke i naučnog zanimanja
-astronomska radionica “Noć nauke pod zvezdama“
-naučno-popularne i edukativne aktivnosti na otvorenom “Dan otvorene nauke“

Pogledajte naš promo video i podelite ga sa vašim prijateljima/poznanicima:

Festival je nagradnog karaktera, a nagradni fond iznosi 50.000 dinara za tri tima koje stručni žiri oceni kao najbolje.

Fotografije sa protekla tri festivala možete pogledati na zvaničnoj FiZi BiZi facebook stranici: FiZi BiZi fotografije
Festivalu će prethoditi obeležavanje 10. novembra, Svetskog dana nauke, na glavnoj ulici u Somboru “Nauka na ulici“ pri čemu će mladi direktno na ulici prolaznicima prikazivati zanimljive naučne eksperimente, zagonetke i sl.
Celodnevni program Festivala nauke besplatno će moći da posete svi zainteresovani mladi, deca, roditelji, ali i ostali građani, koji će na taj način imaće priliku da na najbolji način dožive nauku, uče i druže se uz naučno-popularna predavanja, eksperimente, radionice.
Festival je odlična prilika da podržimo i nagradimo nadarene i talentovane mlade, povežemo vršnjake sličnih interesovanja, omogućimo im kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i usavršavanje na polju nauke, razvojamo kod njih ljubav prema istraživanju i nauci, koja će na ovaj način možda postati njihov budući životni poziv.

Organizator festivala je Udruženje nastavnika Sombor, uz podršku Centra za promociju nauke i grada Sombora, medijske sponzore Nacionalnu geografiju, RTV Sreće i portal Edukacija, a partneri su osnovne škole “Nikola Vukićević“ i “Ivo Lola Ribar“ Sombor i Pokret gorana Sombor.

1422449857-LOGO TV SRECE Edukacija logo NGM SRBIJA_logobeli

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s