Zeleni aktivist 2014.

13. Februara 2014. godine u Domu omladine u Beogradu održan je skup “Zeleni aktivista-životna sredina i mladi’’ kao završnic aprojekta “Žiovotna sredina u omladinskoj politici u Srbiji“,  a priređeno je svečano uručenje priznanja i nagrada za najaktivniju kancelariju za mlade i najaktivnijieg pojedinca u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

1795225_565779250184337_780731057_oPrenosim vam informacije koje su objavili mediji: “Ena Horvat, mlada nastavnica biologije iz Sombora i jedna od najaktivnijih članica Somborskog edukativnog centra, ovogodišnji je nosilac priznanja „Zeleni aktivista 2014. godine“ kao istaknuta aktivistkinja koja se trudi da pokrene decu i mlade za očuvanje životne sredine.  Priznanje Zelni aktivista ima za cilj motivaciju aktivnih mladih ljudi da nastave sa svojim radom i pružaju dobar i pozitivan primer drugim mladima i svim članovima društva, o potrebi očuvanja i zaštite životne sredine. Na ovaj konkurs prijavilo se 26 mladih osoba iz cele Srbije, koje su prepoznate u promovisanju pozitivnih modela građanskog aktivizma u oblasti zaštite životne sredine. Pobednik je izabran glasovima publike i stručnog žirija koga su činili predstavnik Ministarstva omladine i sporta, predstavnik Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, koordinator projekta, predstavnik Regionalnog centra za životnu sredinu i nezavisni ekspert. Ena je, zajedno sa timom mladih iz Somborskog edukativnog centra, realizator projekata ‘’Podignimo svest za čistiji svet’’, ‘’Učionica pod vedrim nebom’’, ‘’Ekoblogomanija’’ i brojnih drugih aktivnosti sa ciljem podizanja ekološke svesti kod mladih u Somboru, a i šire.

Vesti u medijima:

SoInfo.org “Somborka Zeleni aktivista 2014. godine“

SomborNjuz “Somborka Ena Horvat, dobitnica ovogodišnjeg priznanja Zeleni aktivista“

Zeleni aktivista  “Dobitnici nagrada za konkurs Zeleni pečat i Zeleni aktivista“

Stvarno važno “Članica tima Ekoblogomanija dobitnica priznanja Zeleni aktivista“

Rtv Sreće ‘Ena Horvat – Zeleni Aktivista 2014.’

Somborski edukativni centar “ENA HORVAT – ZELENI AKTIVISTA 2014.“

Sombor.tv SOMBORSKE VESTI Ena Horvat dobitnica ovogodišnjeg priznanja “Zeleni aktivista”

Zelena Srbija Mladi eko aktivisti dobili nagrade

24 sata “24 sata” vam poklanja omladinske platne kartice

MojBečej.rs Ekologija u omladinskoj politici: Zaštita životne sredine davno nije pitanje estetike

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Moja konkursa prijava: Ena Horvat-prijava za zelenog aktivistu

Fotoalbum sa završne konferencije i dodele nagrada: Dobitnici nagrada Zeleni aktivista i Zeleni pečat

Sve aktivnosti pratite na sajtu Zeleni aktivista, Ekoblogomanija, i na Facebook stranicama Zeleni aktivista i Ekoblogomanija.

Prema rečima projektnog tima, ovo nikako nije kraj, ovo je samo početak jedne lepe i korisne priče u kojoj mladi pokazuju primere pozitivnog uticaja na životnu sredinu. Projekat ima tendenciju da se nastavi, tako da su ovogodišnji dobitnici samo prvi u nizu mladih koji su nagrađeni, ali ne i poslednji. Olbično se za mlade i neiskusne ljude kažu da su “zeleni“, ali u ovom slučaju se pokazalo da je izuzetna čast biti “Zelen“ i dobiti priznanje “Zeleni aktivista“. Ovakve nagrade su primer da se trud i rad mladih cene i one su podsticaj da se sa ovakvim delanjem i nastavi.

Zato, nastavite da čuvate i unapređujete svoju životnu sredinu, ona će vam biti nesebično zahvalna!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s