Nagrada za ‘Zelenog aktivistu’

zeleniaktivista-logoPortal Zeleni aktivista namenjen je mladima koji se bave ili interesuju za životnu sredinu u Srbiji. Portal će doprineti upoznavanju mladih sa pitanjima životne sredine, širenju informacija i pokretanju incijativa, kako bi se apelovalo na donosioce odluka da preduzmu odgovarajuće aktivnosti na ovom polju.

Cilj portala je promovisanje pozitivnih modela u oblasti1450178_527398064004553_1125185_n životne sredine, kao npr. kroz promociju priznanja kao sto su Zeleni aktivista i Zeleni pečat, koji se dodeljuju mladima i Kancelarijama za mlade koji daju primer drugima. Učešće mladih u oblasti životne sredine na ovaj način dobija svoje lice i postaje uređeno.

Pored portala aktuelnosti iz oblasti zaštite životne sredine možete pratiti i na Facebook stranici ‘Zeleni aktivista’

Evropski omladinski centar otvorio je konkurs Zeleni aktivista i Zeleni pečat kako bi se promovisao i nagradio omladinski aktivizam u oblasti životne sredine. Nosilac Zelenog pečata, jedna od Kancelarija za mlade, dobiće opremu za kancelariju vrednu 1.000 evra, a pojedinac, najbolji Zeleni aktivista, profesionalni fotoaparat.

Uslove konkursa i konkursnu prijavu možete preuzeti putem linka rollup_zsuopus

Projekat – Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji – se bavi jačanjem kapaciteta lokalnih kancelarija za mlade, organizacija mladih i podizanjem svesti samih mladih u Srbiji o konceptima životne sredine, konkretnim problemima u Srbiji, te o mogućnostima njihovog učešća i praktičnog doprinosa očuvanju životne sredine na nacionalnom i lokalnom nivou.  Projekat teži da se, u okviru lokalnih akcionih planova, jasno definišu ciljevi i strategije rešavanja lokalnih ekoloških pitanja i da se za to odvoje budžetska sredstva koja će pospešiti učešće mladih.

Aktuelna dešavanja o zaštiti životne sredine pratite na BLOGU Zeleni aktivista i SAJTU Ekoblogomanija.

rollup_zsuopus

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s