Superheroji

Festival nauke 2013. godine protekao je u znaku superheroja, koji su nam pokazali da nauka u našoj državi itekako živi i da se nauka voli. Učenici OŠ “Nikola Vukićević“ iz Sombora imali su priliku da budu deo ovog neverovatnog događaja i da u subotu, 7. decembra posete Festival nauke. Tamo su nas dočekali i više nego raspoloženi đaci, nastavnici, studenti, istraživači, naučnici, svi spremni da svoje znanje prenesu drugima, sa velikom voljom i entuzijazmom, i prvenstveno nadom da će naše “male“ buduće naučnike zainteresovati zam neku od naučnih oblasti koje smo imali prilike da vidimo, čujemo, osetimo: fiziku, geografiju, matematiku, hemiju, biologiju, astronomiju, računarstvo, psihologiju, medicinu, farmakologiju itd. itd.  O ovom festivalu pisali su svi mediji, o njemu se pričalo, i još uvek se priča, jer iz godine u godinu obara sve rekorde.

n002

24 sata piše “Završen je još jedan, sedmi, Festival nauke, pod generalnim sponzorstvom NIS, a četvorodnevnu naučnu feštu posetilo je više od 31.000 posetilaca na pet lokacija u Beogradu. Proizvodi sa naftom, proučavanje zvezda, nastanak cunamija i trikovi koji prkose zakonima fizike samo se neki od programa koji su privukli sugrađane.“ Pročitajte više na: Kršili zakone fizike na Festivalu nauke

1497500_10151801407787076_2117962276_n

“Festival nauke saopštio je da je ovogodišnje izdanje okupilo rekordan broj posetilaca. U neobičnim interaktivnim postavkama, naučnim šou programima, radionicama i debatama uživalo je 31.000 ljudi.“ piše Mondo: Festival nauke oborio rekord

1474527_10151787231417076_2144577341_n

Pitate se čime nas je sve fascinirala biologija? Pa, počnimo od lekovitih krema, prirodnog bojenja tkanina, videli 6 metara dugačko crevo i saznali kako se ono “spakuje“ u naš stomak, ušli smo u ogromne ćelije veće od nas samih, posmatrali superherojske bakterije, viseće slepe miševa, živoitnje i životinjice  gledale su nas sa svih strana, stavili smo se u poziciju daltonista, posmatrali nevidljivi svet pod mikroskopom, naučili koliko koka snese dnevno jaja i zašto, videli šta može da se desi kada priroda nešto ne “odradi“ dobro pa nastanu mutanti, saznali koja to biljka može da “ustane“ iz mrtvih itd. itd.

 

Obavezno pogledajte šta smo sve videli i šta nam je privuklo pažnju na ovom festivalu, a bilo je mnogo toga:

 

Ono što možemo očekivati u sledećoj godini jeste još i još nauke, jer nauke nikad dosta i svaki put nas ubedi vrlo lako u to da poželimo njome da se bavimo, ubedi nas koliko je fascinantna i koliko vredi posvetiti joj se!

 

Sve o festivalu pročitajte na: Festival nauke

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s