Nedelja reproduktivnog zdravlja

Učenici sedmog razreda, već nedelju dana posvećeni su temi reproduktivnog zdravlja. Ideja  nedelje raproduktivnog zdravlja bila je da deca kroz volonterski rad budu direktno uključena u različite aktivnosti i da se na taj način uče kako pozitivnim stranama volontiranja, tako i odgovornosti prema svom i tuđem zdravlju. Većina učenika  po prvi put imala je priliku da sazna šta je volontiranje i da sami budu volonteri tokom jednočasovne ulične akcije.

Učenici su u  subotu 30.11.2013. u prostorijama Crvenog krsta Sombor, prisustvovali radionici na temu Reproduktivnog zdravlja. Radionicu je realizovala volonter Crvenog krsta Sombor Danica Gajić. Na radionicu su saznali koja je razlika između ljubavi i zaljubljivanja, naučili su šta je SIDA, ko  ju izaziva, kako se Hiv virus prenosi, a kako ne prenosi, šta znači odgovorno se ponašati, brinuti o svom zdravlju i zdravlju drugih.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Nakon radionice usledila je volonterska akcija 01. decembra na Međunarodni dan borbe protiv SIDE. U okviru akcije razgovarali smo sa mladima i odraslima o tome šta je SIDA, ko ju izaziva i na koji način se prenosi. Mladi u Somboru dobili su i poklon paket koji je sadržao brošure o SIDI i narkomaniji i prezvervative kao jedini način da se spreči prenos virusa Hiv-a koji izaziva SIDU.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

03. decembra došlo je na red takmičenje u znanju, kviz ‘Reproduktivno zdravlje’ u kome su zajedničkim snagama sedmaci i osmaci pokazali kako znanje, tako i spremnost na fer igru, pri čemu su ekipe ostale izjednačene i svi učesnici zaslužni dobitnici pohvalnica.

Poslednja aktivnost u okviru nedelje reproduktivnog zdravlja bila je izložba edukativnih plakata na temu SIDE i Hiv-a, kao i projekcija filma koji za potrebe edukacije koristi Crveni krst, pod nazivom ‘Dečko koji se stideo’. Nakon filma učenici su sa nastavnicom biologije razgovarali i imali priliku da postavljaju pitanja.

Cela nedelja je uspešno realizovana, zahvaljujući zainteresovanim i motivisanim učenicima, kao i nastavnici biologije Eni Horvat i  nastavnici istorije Senki Kanurić.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s