Ekoblogomanija

Očuvanje i zaštita životne sredine danas su postale vrlo važne teme, jer čovek velikom brzinom i u velikoj meri menja prirodu.

Priroda nije samo naše ‘vlasništvo’ nego ju trebamo sačuvati i budućim generacijama.

S obzirom da se danas, u 21. veku težište komunikacije prebacilo u viruelni svet, došli smi na ideju da mlade upravo ovde u vrituelnom svetu edukujemo o tome zašto trebaju čuvati prirodu, kao i o konkretnim načinima zaštite.

Fondacija Ana i Vlade Divac po treći put podržala je mlade aktiviste somborskog udruženja za decu i mlade Somborski edukativni centar, ovoga puta sa projektom ‘Ekoblogomanija’ koji podrazumeva motivisanje mladih i podizanje nivoa ekološke svesti o značaju zaštite životne sredine putem interneta.

Projektom ‘EKOblogoMANIJA’  formirana je internet stranica koja  ima za cilj afirmaciju pravilnog odnosa prema prirodi, njenoj zaštiti i unapređenju.

Kroz razne motivacione poruke, slike,  video materijale, statističke podatke, primere iz prakse u lokalnoj zajednici, ali i šire, popularne tekstove na temu zaštite životne sredine,  reciklaže i drugih načina očuvanja prirode, mladi će moći da se informišu o značajnosti ove teme. Takođe, kroz video snimke, mladi će se upoznati sa kreativnim načinima recikliranja.
Ovaj projekat je nastavak već realizovanog projekta: „Podignimo svest za čistiji svet“ koji  kao svoj efekat ima edukovane srednjoškolce na temu zaštite životne sredine i reciklaže. Nastavak ovog projekta i putem  interneta dodatno će motivisati i zainteresovati mlade, kojima bi se ovim putem  tema  o zaštiti životne sredine i reciklaži učinila još bližom I interesantnijom.

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s