Festival nauke 2013.

Bliži nam se Festival nauke, po peti put sva deca i mladi će potpuno besplatno, tokom dva nezaboravna dana, moći da uživaju u čarima nauke, uče i zabave se na neverovatan način!

6-festival-nauke-2012_0

Najava:

Univerzitet u Novom Sadu vam sa velikim zadovoljstvom predstavlja PETI FESTIVAL NAUKE U NOVOM SADU. Zadivljujući svet nauke otvara se pred vama i ove godine u Novom Sadu, 11. i 12. maja u centralnom univerzitetskom kampusu. Doživite nauku sopstvenim čulima, probajte uzbudljive eksperimente zajedno sa našim istraživačima, upoznajte se sa najnovijim naučnim dostignućima u raznolikim oblastima nauka koje se izučavaju na našem Univerzitetu! Dobrodošli u neponovljiv svet nauke – na jednom mestu, kreiran samo za vas.

Naučne radionice i eksperimenti koji se izvode uživo, naučnopopularna predavanja i šetnja kroz naučne laboratorije predstavljaju ovogodišnje glavne festivalske sadržaje. Kao i ranijih godina, imaćete priliku da se upoznate sa dostignućima u prirodno-matematičkim, tehničko-tehnološkim, društvenim, humanističkim, medicinskim i interdisciplinarnim naukama. O bogatstvu programa govori i činjenica da je na prošlogodišnjem Festivalu učestvovalo čak 900 naših istraživača i saradnika.

Kao i svake godine, namera nam je da vam prikažemo nauku na drugačiji, uzbudljiv i razumljiv način, da je osetite sopstvenim čulima i sami je probate. Uverite se zašto je razvoj nauke osnova napretka svakog društva.

Najava preuzeta sa sajta FESTIVAL NAUKE

Šta vas čeka ove godine na Festivalu pogledajte u PROGRAMU

Festival nauke je jedna od tri meni omiljene manifestacije, pored naravno Noći biologije i Noći istraživača. Pitate se, zašto? Festival nauke omogućava svakome da doživi „magiju“ nauke i da se u nju zaljubi! On nas pokreće, inspiriše i motiviše da se bavimo naukom, u nama pobuđuje radoznalost i želju za otkrivanjem neotkrivenog!

Evo delića atmosfere sa prošlogodišnjeg Festivala nauke….

Nemojte propustiti da budete očarani naukom!

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s