Šta znaš o zdravlju?

U četvrtak 28. marta, u prostorijama Crvenog Krsta Sombor održano je opštinsko kviz takmićenje „Šta znaš o zdravlju“ koji je obuhvatalo teme: zdravlje i faktori koji utiču na njega, rast i razvoj adolescenata, ishrana adolescenata, zdravlje zuba i usne duplje.

U kvizu su učestvovala i dva učenika iz škole „Nikola Vukićević“ Sombor, Marko Stojadinović  i Jovana Vučić. U konkurenciji od 28 učenika osnovnih škola iz Sombora, Gakova, Stapara, Koluta, Stanišića, Bačkog Brega i Monoštora, učenik 7-2 razreda naše škole, Marko Stojadinović, osvojio je drugo mesto. Za pokazano znanje Marko je dobio diplomu i prigodnu nagradu, kao i putovanje u Novi Sad na pokrajinsku smotru „Šta znaš o zdravlju“ održanoj 04. aprila. Čestitamo Marku na postignutom uspehu!

IMG_4193

Kakva je bila atmosfera na takmičenju u Novom Sadu pogledajte u ALBUMU

Neke od aktuelnih aktivnosti crvenog krsta su i SVETSKI DAN ZDRAVLJA

07. Aprila 2013. godine obeležava se svetski dan zdravlja koji za centralnu temu ove godine ima povišen krvni pritisak.

Ovaj datum u kalendaru javnog zdravlja najznačajniji je datum koji se u svetu obeležava od 1950. godine, sa težnjom da se pojača svest o značaju zdravlja i da se stručnoj javnosti ukaže na globalne priritete i značaj njihovog rešavanja.

Svake godine, SZO izabere ključni globalni zdravstveni problem i organizuje međunarodne, regionalne i lokalne manifestacije (događaje) na taj dan i tokom cele godine kako bi istakla značaj izabrane oblasti. 7. april, Svetski dan zdravlja je jedna od najboljih prilika da se poveća svest o globalnim zdravstvenim prioritetima.

Pogledajte neke od najvažnijih datuma u godini koji imaju za cilj podizanje nivoa svesti ljudi o značaju očuvanja zdravlja, kao i borbu protiv teških oboljenja i prevenciju istih KALENDAR

Posetite SAJT Svetske zdravstvene organizacije (World Health Organization)

Evo i jedan zanimljiv prikaz svetskog dana zdravlja iz 2003. godine. Da biste pokrenuli aplikaciju, kliknite na LINK. 

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s