Besplatan kurs e-učenja

Priključite se!

Onlajn nedelja 2013 je kampanja širenja pismenosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u kojoj učestvuje preko 30 zemalja iz Evrope. Organizuje se u oko 10.000 različitih centara širom Evrope u kojima se obezbeđuje pristup i znanje u oblasti IKT-a. Obeležava se od 18. do 24. marta 2013.  OnLine nedelja

Online-Schools
Agencija za obrazovanje Marina i Jovan se priključuje ovoj kampanji sa ponudom besplatnog kursa. Ovaj kratak kurs je namenjen svim zainteresovanima koji žele da ovladaju osnovnim pojmovima iz oblasti e-učenja.
Učešće je besplatno. Ukoliko je učesniku potrebna potvrda o učešću o ovoj akciji, potrebno je javiti se na mejl: azo-seminar@live.com ili marina@azomj.com. Potvrda će biti namenjena ostalim oblicima stručnog usavršavanja u trajanju od 2 sata, za sve koji aktivno učestvuju na kursu. Pod aktivnim učešćem podrazumeva se uspešno urađen test sa minimalno 80% uspešnosti, popunjen upitnik i učešće na forumu.
Kurs će se odvijati na adresi: www.azomj.com/moodle

Tekst preuzet sa sajta Agencije za obrazovanje

Još neke od aktivnosti za nastavnike jesu: 23. Marta peta po redu Konferenciju pod nazivom
INFORMACIONO-KOMUNIKACIONA TEHNOLOGIJA U NASTAVI

Vreme i mesto realizacije: subota, 23. mart 2013. godine, Novi Sad

Konferencija je namenjena svim zainteresovanim učiteljima, nastavnicima i stručnim saradnicima koji žele da prošire svoja znanja iz ove oblasti i/ili da podele svoja iskustva iz ove oblasti sa drugima. Konferencija će imati plenarni deo sa izlaganjima predavača po pozivu i četiri radionice po izboru učesnika u popodnevnom delu.

U okviru radionice IKT u nastavi- osnovne i srednje škole-primeri dobre prakse biće izlagani prijavljeni radovi od strane učesnika seminara. Dakle, možete da prijavite svoj rad i podelite svoja iskustva sa drugima.

Prijavu za konferenciju možete preuzeti OVDE,

a više o samoj konferenciji i predviđenim aktivnostima pročitajte na SAJTU

Živimo u veku informaciono-komunikacionih tehnolgija, ne možemo da ih izbegemo, niti trebamo, čak naprotiv, treba ih koristiti na pravi način i tako osavremeniti nastavu i učiniti je prihvatljivijom za današnju decu.

logo_goa4s_horizontal2

GoAnimate je besplatni online alat za izradu animiranih video zapisa. Program nudi izbor raznih likova, pozadina, mogućnost zvučnih efekata, dodavanje teksta vašim likovima koji izgovaraju na engleskom jeziku, kao i snimanje video zapisa na računaru i ugradnju na vaše blog stranice. Urađeni video zapisi se mogu sačuvati na vaše računare , deliti putem društvenih mreža i ugraditi na vaš blog.

Da biste se registrovali na GoAnimate stranicu možete koristiti opcije prijave putem društvenih mreža, ili putem vaše e-mail adrese. Web adresa na kojoj se prijavljujete  http://goanimate.com/

Dosta korisnih informacija možete pronaći na blogu ICT u nastavi-on line učionica

Konkretne simulacije za nastavu biologije možete pronaći na LINKU

OnLine alate za izradu kvizova pronašla sam na sajtu MULTIMEDIJALNA RADIONICA

Izuzteno zanimljive prezentacije mogu se praviti putem programa PREZI

E-nastavnik je prototip današnjeg nastavnika, i odgovornost svakog od nas koji radimo u ovoj struci jeste da pratimo savremene tokove kako nauke kojom se bavimo, tako i društva uopšte.  U današnje vreme sve napraduje i menja se neverovatnom brzinom, a mi kao prenosioci znanja ne smemo da stojimo u mestu i ne nadograđujemo svakog dana ponešto novo, što je i osnovni princip celoživotnog učenja (Lifelong learning programme)

wordle motivational

 

Veoma jednostavno, putem programa WordPress ili Weebly, možete napraviti svoj sajt i uređivati ga po svojoj želji, tako da koristi vašim učenicima, drugim nastavnicima ili široj čitalačkoj publici. Programi su jako laki za savlađivanje, za početak potrebno je samo malo dobre volje i malo vremena.

 

I jedna slika za kraj, koja nema toliko veze sa temom e-učenja, nego uopšteno sa stavovima i vrednostima koje prenosimo na naše učenike.

atulsharma-268815

Advertisements

Jedno mišljenje na „Besplatan kurs e-učenja

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s